Totul despre totul. Care sunt filtrele pentru autoturisme?

Monitoriza starea filtrului in masina – este primul lucru de făcut atunci când reparați mașina. De ce sunt filtre în vehicul și cât de mult este astăzi aer proaspăt pentru motor și pentru șofer? Ceea ce amenință înlocuirea întârziată de filtre vechi? Astăzi vom vorbi exact despre asta.
Clasificarea filtrelor

Prin capacitatea de a reține filtre de praf și murdărie fin sunt împărțite în trei tipuri:

Primul tip este numit „filtre absolute“. Aproape sunt complet captura toate de funingine și praf.
Adaptările clasa a doua poate reține murdăria de 1 micron.
A treia categorie poate captura o contaminare mai mare de 10 microni.

Indiferent de producătorul de filtre sunt foarte asemănătoare între ele în structură.
filtre de combustibil

Componentele de filtrare a combustibilului sunt bine protejate motorul vehiculului de particule nocive, care, din păcate, sunt adesea găsite în ulei solar de calitate scăzută sau benzină, în plus față de aceasta, ei sunt asistate de o pompă la benzină balansoar. Filtrele speciale stratul de date este realizat din hârtie specială, care este impregnat cu rășină acrilică.

Filtrul de combustibil este înlocuit cu unul nou, în funcție de faptul dacă este în interiorul rezervorului sau telecomandă.

Pentru durata de viață optimă internă este circa 100 mii de kilometri, pentru telecomanda – 50 mii.
filtre de aer

Filtrele de aer proteja mașina de la motorul de praf, care Greutățile amestecul de lucru, afectează proprietățile dinamice ale motorului și creșterea consumului de combustibil. Dacă timpul nu se schimba filtrul de aer, acest lucru va duce la o creștere a sarcinii pe elementul de filtru. Acesta din urmă, la rândul său, poate fi ușor de spart și „arunca“ toată murdăria și praful care sa acumulat în motor.

Atunci când cumpără un nou filtru de aer, ar trebui să acorde o atenție la un factor foarte important: cât de aproape de un element atașat la carcasa, sau nivelul de filtrare va fi doar 60-70%, iar acest lucru ar putea deteriora motorul.

Filtrele de cabină sunt instalate pentru a proteja interiorul autovehiculului împotriva mirosurilor neplăcute și a particulelor de praf. El are, de asemenea, un efect pozitiv asupra instalației de aer condiționat. Aceste dispozitive sunt de două tipuri: pe baza de hârtie de filtru și carbon activat. Acestea, la rândul lor, sunt împărțite în filtre cu cărbune sub formă de particule, care împiedică trecerea aerului, și cu mari particule dimensiune de carbon, care ajută mișcarea aerului prin filtru, plus ele absorb complet mirosurile.

Eficacitatea acestor filtre sunt mai mari, dar acestea sunt mai scumpe decât dispozitivele pe suport de hârtie. Filtrele de carbon mai puțin este faptul că performanța lor se deteriorează în mod semnificativ umiditatea aerului.
filtre de ulei

Filtre de ulei sunt utilizate pentru purificarea uleiului de particulele de praf nedorite. Este important să cumpere ulei, dispozitivele high-end, ca impact rapid de slabă calitate pe motor.
Preț și filtru de înlocuire

Expertii recomanda schimbarea filtrelor de ulei cu 10 mii de kilometri cu ulei în motor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *