Aditivi pentru benzină: ce se ascunde în spatele ei?

Instrucțiunile de utilizare ale automobilelor indică întotdeauna în mod clar care combustibilul cu motor și ce fel ar trebui să fie turnat în rezervor. La stațiile de gaz de multe ori oferă benzină cu aditivi. Ce-i în spatele ei?
Ce e în pachet?

Abrevieri și limbaj frumos, fără a explica chimia inovațiilor care face aluzie numai la proprietăți îmbunătățite datorită pachetelor de proprietate de aditivi detergent. Aditivii complete de formulare în carburanți menține dezvoltatorii în mare secret, – cum de eliberarea produsului final, precum și pentru cei care oferă piesele lor pentru auto-amorsare în proprietarii de automobile cisternă.

Compoziția pachetului de detergent aditiv adăugat mai mult combustibil la etapa de pregătire, este destul de vastă. componentele și proporțiile sale sunt diferite de la producător la producător, dar cei mai mulți membri ai aditivului combustibil în preparate pot degrupa detergenți, dispersanți, inhibitori de coroziune, dezemulsifianți, antioxidanți, și coloranți. Acești aditivi sunt similare în acțiune și compoziția sistemului de detergenți de combustibil universal oferit separat de benzină prin magazinele de piese auto.
Cui i o astfel de prevenire se calculează?

Curățarea unui amestec de acțiune „moale”, este de preferat să se utilizeze ca măsură preventivă în mașinile nu rahat cu motor. În general, aceste medicamente sunt universale, care este la fel de potrivit atât pentru benzină cât și pentru sistemele de injecție. Ele reprezintă o acțiune nu intensivă nu poate șterge murdăria vechi, dar ajuta doar în păstrarea purității noii unități. La aceeași utilizare murdară a motorului poate provoca efecte negative. Murdărie, în vrac și razbuhnuv în număr mare turma la duze sau jeturi care amenință înfundarea conducta de combustibil. Asa ca aditivi pentru curățarea sistemului de injecție a combustibilului pe motor, nu curat, mai multe mii de kilometri, nu pot fi utilizate în nici un caz. o modalitate de astfel de mașini – STO.

În afară de curățare universale pe rafturile magazinelor sunt prezentate aditiv detergent cu o distincție clară privind aplicabilitatea tipului de sistem de alimentare cu energie, precum și cele care au un efect puternic asupra anumitor direcționale părți în contact cu amestecul de combustibil în diferite stări sale. Preparatele direcțional conțin solvenți puternici, care se descompune depunerile de carbon în camera de ardere si a valvelor, precum și să contribuie la raskoksovyvaniyu inele de piston. Eficacitatea acestor medicamente de câmp este adesea găsit în chiar numele poțiuni.

Foarte rar este aproape aceeași compoziție ca și aditivi de curățare universale, dar cu o concentrație mai mare de inhibitor de coroziune și agenți demulsificatoare, principalul domeniu de aplicare al ei – conservarea sezonieră a sistemului de alimentare. Astfel că cea mai mare parte „condimentul” la benzină destinate să mențină sau să direcționeze puritatea sistemului de combustibil.

Pe lângă o serie de aditivi pentru combustibili este un grup de produse concepute pentru a îmbunătăți proprietățile anti-knock de benzină. Printre acești aditivi sunt cele care sunt utilizate în rafinării de petrol în timpul de combustibil pentru gătit, iar cei care ajută șoferii se ocupe de benzina care nu corespund standardelor. respectați înainte de preparate din grupa octan-corectorului, ia în considerare ceea ce este clasificarea benzină cu cifra octanică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *